diumenge, 1 de novembre de 2015

Pastissets vegans i sense gluten

Com  us ha anat la castanyada, el Halloween, les disfresses, les castanyes i els panellets? A casa ho hem celebrat tot, que no sigui dit. Nosaltres sempre celebràvem la Castanyada amb panellets i castanyes calentes, però des que els nens són una mica més grans ens hem apuntat a tot. A ells els hi fa molta gràcia disfressar-se i pintar-se la cara, cambiar-se la disfressa i jugar tota la nit amb els amics fins que ja no poden més. Així que ara mengem castanyes barrets de bruixa o dents de vampir, però el més important és que tenim una excusa més per reunir-nos amb els amics i passar una bona estona junts.


La recepta d'avui és una adaptació d'uns muffins del blog de Danza de Fogones que vaig descobrir fa poc. Tenen un munt de receptes veganes molt interessants i aquesta és la primera que faig. És mols sencilla i ràpida de fer i el resultat són aquests pastissets per esmorzar o berenar ben sans i bons.

INGREDIENTS
1 plàtan 
140 gr de farina d'arròs
280 gr de farina de blat sarraí
2 culleradetes de llevat en pols
2 culleradetes de bicarbonat sòdic
140 gr de sucre de coco
250 ml de llet d'atmetlles
65 ml d'oli d'oliva
50 gr de xips de xocolata


PREPARACIÓ
Escalfar el forn a 180º.
Posar en un bol les farines, el sucre, el llevat i el bicarbonat.
Aixefar una mica el plàtan amb una forquilla i barrejar-ho amb unes varilles amb l'oli d'oliva i la llet d'atmetlles fins que s'integri tot.
Afegir les farines a la mescla anterior i mesclar tot bé. Afegir les xips de xocoalta i mesclar amb una cullera.
Posar la massa als motllos que trieu i posar al forn uns 20 minuts o fins que l'escuradents surti net.
Deixar-los reposar sobre una reixa fins que es refredin.



¿Cómo os ha ido este fin de semana de castañada, Halloween, disfraces, castañas y panellets? En casa lo hemos celebrado todo, que no se diga! Nosotros has ta ahora sólo celebrábamos la castañeda con panellets y castañas calientes, pero desde que los niños son un poco más mayores ns hemos apuntado a todo. A ellos les hace mucha gracia disfrazares y pintarse la cara, cambiarse el disfraz y jugar toda la noche con sus amigos, hasta caer rendidos. Así que ahora comemos castañas con gorros de bruja o dientes de vampiro, pero lo importante es que tenemos otra excusa para reunirnos con los amigos para pasar un buen rato juntos.

La receta de estos bizcochitos es una adaptación de unos muffins del blog de Danza de Fogones que descubrí hace poco. Tienen un montón de recetas veganas muy interesantes, y esta ha sido la primera con la que me he atrevido. És muy rápida y sencilla de hacer, y el resultado son estos bizcochos muy sanos y buenos.

INGREDIENTES
1 plátano
140 gr de harina de arroz
280 gr de harina de trigo sarraceno
2 cucharaditas de levadura en polvo
2 cucharaditas de bicarbonato sódico
140 gr de azúcar de coco
250 ml de leche de almendras
65 ml de aceite de oliva
50 gr de chips de chocolate

PREPARACIÓN
Calentar el horno a 180º.
Poner en un bol las harinas, el azúcar, la levadura y el bicarbonato.
Machacar un poco el plátano con un tenedor y mezclarlo en la máquina con el aceite de oliva y la leche de almendras hasta que se integre todo.
Añadir las harinas a la mezcla anterior y mezclar bien. Añadir las chips de chocolate y mezclar con una cuchara.
Poner la masa en los moldes que escojáis y meter en el horno unos 20 minutos o hasta que el palillo salga limpio.
Sacar del molde y dejarlos reposar en una rejilla hasta que se enfríen. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada