diumenge, 20 de setembre de 2015

Pastís d'After eight

Recordo quan era petita que van arribar les xocolatines "after eight" que tenien una pasta de menta per dins. Al principi em va semblar una mescla extranya però quan les vaig provar em van agradar molt, a casa no va ser així i la meva mare no en comprava gairebé mai, però quan ho feia allà estaba jo per menjar-me-les totes.
Aquest estiu, durant les vacances, vaig saber que a la meva cunyada la combinació de menta i xocolata li encanta i em va donar una idea que m'he guardat fins avui.
Avui hem donat el tret de sortida a la marató d'aniversaris de la meva família, celebrant el del meu germà i el de la meva cunyada. Com ve sent tradició, des de fa uns quants anys, ens conviden a tots a dinar a casa i jo m'encarrego del pastís. A casa seva són fans del pastís de xocolata amb nata, sobretot en C3,  així que el faig cada any, però aquest cop també he portat un "After eight cake", un pastís de menta i xocolata negra que no deixa indiferent. Té un gust a menta d'aquells que et deixa un aire fresc a la boca després de cada mos i en combinació amb la xocolata és una bomba de sabors. Si us agrada la menta no ho dubteu, l'heu de provar. 




INGREDIENTS
250 gr de farina
200 gr de sucre bru
120 gr d'oli de girasol
3 ous
2 culleradetes de pasta de menta
1 i 1/2 culleradetes de llevat
1 i 1/2 culleradetes de bicarbonat sòdic
200 ml de nata líquida
40 gr de xips gotes de xocolata negra

Per la cobertura
80 gr de xocolata negra
20 gr de mantega
180 ml de nata líquida
Fulles de menta



PREPARACIÓ
Escalfar el forn a 180º.
Muntar les clares a punt de neu. 
Mesclar el sucre amb els rovells dels ous i quan estigui ben integrat afegir l'oli i la pasta de menta.
Afegir la farina i el llevat i tot seguit la nata líquida. Incorporar les gotes de xocolata.
Afegir les clares a punt de neu manualment i amb moviment envolvents per no desfer les bombolles d'aire.
Posar al motllo i dins del forn uns 45 minuts o fins que l'escuradents surti net en punxar el pastís.
Preparar la cobertura posant a escalfar la nata líquida. Quan comenci a bullir tirar per sobre de la xocolata i la mantega i moure bé fins que es disolgui la xocolata.
Un cop el pastís estigui fred cubrir amb la xocolata i decorar com més us agradi.


Recuerdo cuando era pequeña que llegaron las chocolatinas "after eight" rellenas de una pasta de menta. Al principio me pareció una mezcla curiosa pero al probarlas me encantaron, en csa no causaron mucho furor y mi madre las compraba de uvas a peras, pero cuando lo hacía leí estaba yo para arrasar con ellas. 
Este veranos, durante las vacaciones, supe a que a mi cuñada la combinación de menta y no solo le gustaba en las chocolatinas, i tuve una idea que me he guardado hasta hoy.
Hoy hemos dado el pistoletazo de salida a la maratón de cumpleaños de la familia celebrando el de mi hermano y el de mi cuñada, y como viene siendo tradición estos últimos años, nos invitan a comer a su casa i yo me encargo del pastel. Ellos son fans absolutos del pastes de chocolate y nata, sobretodo C3, así que este caiga quien caiga lo hago cada año, pero esta vez cambie´n he llevado un "After eight cake", un pastes de menta y chocolate negro que no deja indiferente a nadie. Tiene un gusto de menta de esos que te deja un aire fresco en la boca con cada bocado, y la combinación con el chocolate es tremenda. Si os gusta la menta no os lo penséis dos veces. Tenéis que probarlo!

INGREDIENTES
250 gr de harina
200 gr de azúcar moreno
120 gr de aceite de girasol
3 huevos
2 cucharaditas de pasta de menta
1 i 1/2 cucharaditas de levadura en polvo
1 i 1/2 cucharaditas de bicarbonato sódico
200 ml de nata líquida
40 gr de chips de xocolate negro

Para la cobertura
80 gr de chocolate negro
20 gr de mantequilla
180 ml de nata líquida
Hojas de menta

PREPARACIÓN
Precalentar el horno a 180º.
Montar las claras a punto de nieve.
Mezclar las yemas de huevo con el azúcar y cuando esté bien integrado añadir el aceite de girasol y la pasta de menta.
Añadir la harina con la levadura i en seguida la nata líquida. Echar las gotas de chocolate y mezclarlas bien.
Por último añadir las claras a punto de nieve y mover con movimientos envolventes para no deshacer las burbujas de aire.
Meter en el molde engrasado y al horno 45 minutos o hasta que el palillo salga limpio al pinchar el bizcocho.
Mientras preparar la cobertura de chocolate, poniendo la nata líquida a calentar. Cuando empiece a hervir tirar sobre el chocolate y mover hasta que se disuelva por completo. 
Cuando el bizcocho esté frío echar por encima el chocolate y decorar como más guste.

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