divendres, 11 de setembre de 2015

Norwegian Kanelsnurrer

Avui us porto uns rotllets de canyella típics de Noruega, país al que hem viatjat aquest mes amb el repte de Reposteras por Europa. I casualment fa un mes que estàvem passejant pels carrers d'Oslo, capital de Noruega i una ciutat preciosa que ens va deixar amb ganes de tornar. El que més em va marcar d'aquesta ciutat, a part de l'hospitalitat dels seus habitants, és el color blau del cel, un blau intens i clar que serà difícil d'oblidar. És la primera vegada que viatjàvem als països bàltics i ja estic desitjant tornar. La seva gent, la seva gastronomia, la seva cultura, tot ens va agradar moltíssim. I amb aquest repte m'he tornat a transportar per un moment als seus carrers, les seves fleques, els seus parcs... 
I de tornada a la realitat ja estem preparats per al començament del nou curs, adaptació inclosa per a la petita Súper I, desitjant que tot vagi be i que en pocs dies es trobi com a casa.


INGREDIENTS
Per la base
500 gr de farina
3,5 gr de llevat sec de forner
1/2 culleradeta de sal
1 culleradeta de cardamom
75 gr de sucre
1 ou petit
300 ml de llet
75 gr de mantega a temperatura ambient

Per l'interior
60 gr de mantega a temperatura ambient
3 cullerades de canyella en pols
30 gr de sucre
1 ou batut



PREPARACIÓ
Posar tots els ingredients secs al bol de la màquina. Afegir l'ou i amb el ganxo pastar a velocitat baixa.
Escalfar la llet i un cop estigui calenta, sense que arribi a bullir, afegir-la lentament a la massa i pastar uns 5 minuts més. Quan la massa es quedi enganxada al ganxo i no ho faci a les parets afegir els 75 gr de mantega fosa en tres torns.
Quan estigui tot lligat, cobrir la massa i deixar que pugi uns 45 minuts (jo ho vaig deixar 1h i 30').
Mentre preparar la crema interior barrejant el sucre amb la resta de la mantega i la canyella en pols.
Encendre el forn a 200º.
Enfarinar lleugerament la taula i pastar uns quants minuts més a mà. Estendre la massa en forma circular i plana i omplir-la de la crema de canyella que tenim preparada. 
Enrotllar la massa i tallar aros amb un gruix d'uns dos centímetres. Posar a la safata del forn amb paper sulfuritzat i deixar reposar 15 minuts. Passat el temps pintar amb un ou batut i ficar al forn 15 minuts més.




Hoy traigo unos rollitos de canela típicos de Noruega, destino elegido para viajar este mes en el reto  de Reposteras por Europa. Y casualmente hace un mes estacamos paseando por las calles de Oslo, capital de Noruega y una ciudad preciosa que nos dejó con ganas de volver. Lo que más me marcó de esta ciudad, a parte de la hospitalidad de sus habitantes, es el color azul del cielo, un azul intenso y claro que será difícil de olvidar. Es la primera vez que viajábamos a los países bálticos y ya estoy deseando volver. Su gente, su gastronomía, su cultura. Y con este reto me he vuelto a transportar por un momento a sus calles, sus panaderías, sus lugares... 
Y de vuelta a la realidad ya estamos preparados para el comienzo del curso, adaptación incluida para la pequeña Súper I, deseando que todo vaya bien y que en pocos días se encuentre como en casa. 


INGREDIENTES
Para la base
500 gr de harina
3,5 gr de levadura seca de panadero
1/2 cuharadita de sal
1 cucharadita de cardamomo
75 gr de azúcar
1 huevo pequeño
300 ml de leche
75 gr de mantequilla a temperatura ambiente

Para el interior
60 gr de mantequilla a temperatura ambiente
3 cucharadas de canela en polvo
30 gr de azúcar
1 huevo batido



PREPARACIÓN
Poner todos los ingredientes secos en el bol de la amassadora. Añadir el huevo y con el gancho amasar a velocidad baja.
Calentar la leche y cuando esté caliente, sin que llegue a hervir, añadirla lentamente al bol y amasar unos 5 minutos más. Cuando la masa se quede enganchada al gancho y no se pegue a las paredes añadir los 75 gramos de mantequilla fundida en tres turnos.
Cuando esté todo ligado, cubrir la masa y dejar que leve unos 45 minutos (yo lo dejé 1h y 30').
Mientras preparar la crema interior mezclando el azúcar con el resto de la mantequilla y la canela en polvo.
Encender el horno a 200º.
Enharinar ligeramente la mesa y amasar unos cuántos minutos más a mano. Extender la massa en forma circular y plana y llenarla con la crema de canela que tenemos preparada. 
Enrollar la masa y cortar el rulo en aros de unos dos centímetros. Poner en la bandeja del horno con papel de hornear y dejar reposar 15 minutos. Después pintar con un huevo batido y meter en el horno 15 minutos más.

14 comentaris:

  1. Hem coincidit en el repte...que bons que estan, eh!!! I senzills de fer, en casa ens han agradat moltíssim.
    Besets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, estan boníssims! Són suaus i esponjosos, a nosaltres també ens han agradat molt.
      Petons

      Elimina
  2. que deliciososss!!!se ven super esponjosos!!me encantan
    besotes guapetona!

    ResponElimina
  3. Quina casualitat Merçè, viatge i repte amb el mateix destí. I els rotlles amb una pinta ... ummm !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! Vaig tornar a les vacances, quina il.lusió!

      Elimina
  4. M'encanten aquests rotllets, i és que sóc fan total de la canyella!! ben aviat els provaré, un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs aquests rotllets segur que t'agraden molt!
      Petons

      Elimina
  5. Que bonitos y apetecibles te han quedado. Besos!!!

    ResponElimina
  6. Que suerte poder ver este país... Desde luego que tú si que puedes decir que vienes de vuelta de Noruega!!
    La receta se ve, súper apetecibles a no poder más!! Otra que me guardo!! Un beso

    ResponElimina
  7. Respostes
    1. Gracias Andrea!
      Recién salidos del horno estaban, mmmmm...!!
      Besos

      Elimina