dimecres, 2 de setembre de 2015

Ja tornem a ser aquí!

Quines ganes tenia de passar-me per aquí una altra vegada! Però és que aquest estiu m'he dedicat de ple als meus petits. Hem fet el noster primer viatge tots junts i ha anat tot rodat, els nens ho han portat molt bé i hem gaudit d'uns dies meravellosos en família. 
D'aquest estiu em quedo amb un munt de coses, noves vivències, rialles, abraçades inesperades, frases ocurrents, la seva inocència, la complicitat entre germans, sentiments a flor de pell, la primera dent caiguda, noves emocions, plors..., he vist com creixien davant meu sense interrupcions i he gravat aquests moments a la memòria.
A més a més aquest agost hem celebrat els 70 anys del meu pare. I com 70 anys no es fan cada dia, li vam preparar alguna sorpresa. Vam sopar tots junts i després a casa va ser el torn dels vídeos i dels regals. Ell no és un home gaire material, vull dir que els regals no li fan gaire gràcia i per tant és difícil encertar. A no ser que li regalem alguna cosa feta per nosaltres o, sobretot ara, pels néts. Per això aquest any va quedar content, li vam fer un muntatge fotogràfic on sortim els 19 que va quedar molt maco i també vam passar uns videos que el van emocionar.
El meu pare és un home de poques paraules, però se li notava que estava molt content. Amb els seus defectes i les seves virtuds és un gran home, un gran pare, per mi el millor. I també un gran iaio que adora als seus 9 néts igual que tots ells l'adoren a ell.


Per aquesta ocasió especial i tot just arribant de l'aeroport vaig fer aquest pastís de cervesa negra que feia temps que volia fer.
I a vosaltres com us han anat les vacances? I la tornada? 

INGREDIENTS
250 ml de cervesa negra
250 gr de mantega
55 gr de cacao en pols, sense sucre
20 gr de xocolata
200 gr de sucre bru
200 gr de sucre blanc
140 ml de nata líquida
2 ous
1 culleradeta de pasta de vainilla
250 gr de farina
2 i 1/2 culleradetes de bicarbonat sòdic

Per la cobertura
300 gr de formatge cremós
150 gr de sucre llustre
360 ml de nata líquida



PREPARACIÓ
Escalfar el forn a 180º
Posar la cervesa a foc mig sense que arribi a bullir. Afegir la mantega i la xocolata a trossos quan la cervesa estigui calenta i deixar que es desfaci.
Treure del foc i reservar.
Mesclar a un bol la farina, el cacao en pols, el sucre i el bicarbonat.
A un altre bol posar la nata líquida, els ous, la vainilla i la mescla de cervesa i remenar bé. Afegir la part líquida als ingredients secs a poc a poc i mesclant bé amb unes varilles manuals.
Posar al motllo i al forn uns 50 minuts.

Mentre el pastís està al forn preparar la crema. Muntar la nata i reservar. Mesclar el formatge cremós i el sucre llustre fins que sigui una crema suau. Integrar la nata muntada a poc a poc i manualment.
Quan el pastís estigui fred posar-hi  a sobre la crema a mode de escuma.
I llest per menjar!
Bona tornada i ens veiem per aquí!!


2 comentaris:

  1. Holaaaa !!! tinc que fer aquet pastís...te una pinta deliciosa !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé Mamilu!! Si t'animes segur que t'agrada!!
      Petons

      Elimina