dilluns, 28 de setembre de 2015

Fraisier d'aniversari

Aquest cap de setmana s'han celebrat les festes de la Mercè, les festes de Barcelona. I gràcies a elles em dic com em dic.
Fa 35 anys no es feien ecografies igual que ara, i a la meva mare no li van fer gairebé fins al final de l'embaràs, aleshores li van dir que era una nena. Ella volia que fos un nen així que el nom que tenia triat era de nen, Dani. Quan els hi van dir que no, que era una nena, es van trobar amb que no sabien quin nom posar-me. I anaven fent propostes, tant els meus pares com els meus germans, cadascú deia la seva i no es posaven d'acord, no hi havia manera. 
Finalment va arribar el dia del part, i vaig decidir nèixer un dia festiu on la família era fora i els meus pares es van haver de plantar a l'hospital amb tres petits més que no podien deixar amb ningú. Com va ser cesàrea (i en aquella època dormien a la mare) els primers en veurem van ser el meu pare i els meus germans, i a tot això jo encara no tenia nom. 
Quan la meva mare es va despertar i em van posar al seu costat el ginecòleg li va dir: "Suposo que serà una Mercè, no?" I així va ser. 

I per celebrar el meu aniversari, el de la meva neboda C2 i el de la meva sogra, que cumplim el 23, el 24 i el 25, he preparat aquesta tarta Fraiser, que vaig apprendre a fer en un curs de La Cuinera i que he acabat modificant ja que el primer cop no em va quedar gaire bé.

INGREDIENTS
Per la crema mousseline
500 ml de llet sencera
1 culleradeta de pasta de vainilla
4 rovells d'ou
120 gr de sucre
30 gr de farina
30 gt de maicena
275 gr de mantega (150 gr freda i 125 gr a temperatura ambient)

Per la base
4 ous
120 gr de sucre
120 gr de farina

1Kg de maduixes fresques


PREPARACIÓ

Posar a escalfar la llet amb la culleradeta de vainilla i 60 gr de sucre.
Mentre s'escalfa posar els rovells de l'ou amb l'altra meitat de sucre i blanquejar-los amb unes varilles. Incorporar les farines tamitzades poc a poc per no perdre l'aire. Quan la llet estigui ben calenta incorporar la meitat de la llet als rovells sense parar de batre i quna estigui tot ben integrat tornar a posar amb la resta de llet al foc fins que la crema es faci espesa. Passats un parell de minuts més treure del foc. Afegir aleshores els 150 gr de mantega freda i lligar-ho tot. Posar la crema dins d'un bol tapat amb film plàstic de manera que el film toqui la crema, i deixar refredar a la nevera unes 4 hores, fins que la crema tingui uns 20º, o estigui a temperatura ambient. És important que la crema no estigui més calenta ni més freda perquè a l'incorporar la resta de la mantega es podria tallar.

Per la preparación de les bases, escalfar el forn a 180º. En una safata de forn amb paper sulfuritzat es marca amb rotulador el perímetre del motllo o aro metàl·lic que farem servir. Muntar les clares a punt de neu amb el sucre, que incorporarem en tres cops. Un al principi, l'altre quan estiguin una mcia muntades i la última qun estigui gairebé muntat de tot. S'ha de fer un merengue ferm. Afegir els rovells d'ou i batre un moment amb la màquina i acabar a mà. Afegir la farina tamitzada i mesclar amb una espàtula. Omplir una màniga pastissera amb la mescla i omplir els cercles que hem dibuixat al paper sulfuritzat, com fent un cargol, des del centre cap a fora. Posar al forn uns 10 o 12 minuts. Treure del forn passat aquest temps i deixar refredar sobre la taula de la cuina, en el paper sulfuritzat.

Passades les 4 hores, o quan la crema estigui a 20º psosar-la al robot i batre, afegir la resta de mantega a temperatura ambient i mesclar uns 10 minuts fins que la mantega s'incorpori correctament i quedi una crema mousselina densa i cremosa.

Rentar i tallar per la meitat les maduixes i deixar assecar.

Per fer el muntatge, posar paper sulfuritzat al voltant del motllo pel seu interior, i col·locar una base dins del motllo desmuntable o l'aro metàl·lic. Posar una capa fina de crema i anar posant les maduixes una al costat de l'altra ben enganxades entre si i tocant lel paper sulfuritzat. Després omplir l'interior amb més maduixes. Quan estigui tot ple de maduixes omplir amb la crema mousseline vigilant que tots els forats quedin plens de crema. Tapar amb l'altra base i deixar a la nevera unes 2 o 3 hores. 

Acabar de decorar un cop el treiem de la nevera, de la manera que més us agradi, amb més crema, amb sucre lluste i maduixes...

És una tarta laboriosa però el resultat final val la pena, és lleugera, fresca i bona. Jo he fet servir un motllo desmuntable de silicona, però es poden fer servir aros metàl·lics també.


Este fin de semana se han sido las fiestas de la Mercè, las fiestas de Barcelona. Y gracias a estas fiestas tengo el nombre que tengo.
Hace 35 años no se hacían ecografías como ahora y a mi madre la primera que le hicieron gua ya muy al final del embarazo, y entonces le dijeron que era una niña.Ella quería que fuese un niño así que el nombre que había escogido era Dani. Cuando les dijeron que no, que era una niña, no sabían que nombre ponerme. Iban haciendo propuestas, tanto mis padres, como mis tres hermanos, cada uno tenía su opinión pero no se ponían desacuerdo.
I al final llegó el día del parto, i decidí nacer un día festivo donde la familia más cercana había salido a disfrutar del día y como no existían los móviles aún, mis padres se plantaron en el hospital con tres pequeños más que no tenían con quién dejar. Como nací por cesárea, i en aquella época dormían completamente a la madre, los primeros en verme fueron mi padre y mis hermanos,  y yo aún seguí sin nombre.
Cuando mi madre se despertó i me pusieron a su lado, el ginecólogo le dijo: "Supongo que será una Mercè, no?" Y así fue.

Y para celebrar mi cumpleaños, el de mi sobrina C2 y el de mi suegra, que cumplimos el 23, el 24 y el 25, preparé esta tarta fraiser que atendí a hacer en un curso de La Cuinera y que he modificado algo para conseguir el resultado que quería ya que la primera vez no me salió muy bién.

INGREDIENTES
Para la crema mousseline
500 ml de leche entera
1 cucharadita de pasta de vainilla
4 yemas de huevo
120 gr de azúcar
30 gr de harina
30 gt de maicena
275 gr de mantequilla (150 gr fría y 125 gr a temperatura ambiente)

Para la base
4 huevos
120 gr de azúcar
120 gr de harina

1 kg de fresas frescas

PREPARACIÓN
Poner a calentar la leche con la cucharadita de vainilla y 60 gr de azúcar.
Mientras se calienta poner las yemas con la otra mitad de azúcar y blanquearlas con unas varillas. Incorporar las harinas tamizadas poco a poco para no perder el aire. Cuando la leche esté bien caliente incorporar la mitad de la leche a las yemas sin cesar de batir y cuando esté todo bien integrado volver a poner con el resto de leche en el fuego hasta que la crema espese. Pasados un par de minutos más sacar del fuego. Añadir entonces los 150 gr de mantequilla fría y ligarlo todo. Poner la crema dentro de un bol tapado con film de plástico de forma que el film toque la crema, y dejar enfriar en la nevera unas 4 horas, hasta que la crema tenga unos 20º, o esté a temperatura ambiente. Es importante que la crema no esté más caliente ni más fría porque al incorporar el resto de la mantequilla se podría cortar.

Para la preparación de las bases de bizcocho, calentar el horno a 180º. En una bandeja de horno con papel sulfurado se marca con rotulador el perímetro del molde o metálico que usaremos. 
Montar las claras a punto de nieve con el azúcar, que incorporaremos en tres veces. Una al principio, otra cuando estén una poco montadas y la última cuando estén casi montado de todo. Se tiene que hacer un merengue firme. Añadir las yemas de huevo y batir un momento con la máquina y acabar a mano. Añadir la harina tamizada y mezclar con una espátula. Llenar una manga pastelera con la mezcla y llenar los círculos que hemos dibujado en el papel de horno, como haciendo un caracol, desde el centro hacia fuera. Poner en el horno unos 10 o 12 minutos. Sacar del horno pasado este tiempo y dejar enfriar sobre la mesa de la cocina, en el papel sulfurado.

Pasadas las 4 horas, o cuando la crema esté a 20º ponerla en el robot y batir, añadir el resto de mantequilla a temperatura ambiente y mezclar unos 10 minutos hasta que la mantequilla se incorpore correctamente y quede una crema mousseline densa y cremosa.

Lavar y cortar por la mitad las fresas y dejar secar.

Para hacer el montaje, poner papel sulfurado alrededor del molde por su interior, y colocar una base dentro del molde desmontable o del aro metálico. Poner una capa fina de crema e ir poniendo las fresas una junto a la otra muy enganchadas entre sí y tocando al papel. Después llenar el interior con más fresas. Cuando esté todo lleno de fresas rellenar con la crema mousseline vigilando que todos los agujeros queden llenos de crema. Tapar con la otra base y dejar en la nevera unas 2 o 3 horas. 

Acabar de decorar una vez lo saquemos de la nevera, de la manera que más os guste, con más crema, con azúcar glas y fresas...

Es una tarta laboriosa pero el resultado final vale la pena, es ligera, fresca y buena. Yo he usado un molde desmontable de silicona, pero se pueden usar aros metálicos también.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada