dimecres, 24 de juny de 2015

Súper coca de Sant Joan

Ahir vas ser un dia de no parar, tot el dia amunt i avall enllestint coses pendents, fent encàrrecs i preparant la revetlla que vam celebrar a casa amb uns amics. La veritat és que volia penjar la recepta ahir però al final em va ser impossible, gairebé se'm passa fer fotos de la coca i tot! Vaig fer un parell de fotos de les coques quan les vaig treure a taula i van quedar bastant malament, però com en va sobrar una mica avui he aprofitat el tros que quedava i n'he fet unes quantes més.
Era la meva primera coca, normalment la compràvem i llestos, però com em ve passant des que tinc el bloc, aquest any m'he decidit a fer-la. He trobat aquesta recepta que originàriament és de la pastisseria Hofman i amb algun petit canvi ha esdevingut la meva coca.
I per fi va arribar la nit i amb ella els convidats, els amics. Com tocava va ser una nit màgica. Els nens estaven impacients per començar a tirar petards i després de sopar va començar l'espectacle. N'hi havia algún més petit a qui no li feien gaire gràcia, però en general van disfrutar moltíssim. bengales, bombetes, fonts, coets, el que tocava en una nit com aquesta. Crits, rialles, corredisses, nervis... les seves cares d'emoció eren úniques. 


La veritat és que la coca va quedar molt bona. Va ser una Súper Coca i tothom en va menjar. Em va quedar clar que pel pròxim Sant Joan no cal que busqui recepta. Aquest és LA recepta.

INGREDIENTS
Per dues coques
500 gr de farina de força
225 gr de llet
100 gr de sucre
1 ou
60 gr de mantega 
50 gr de llevat fresc
7 gr de sal
ratlladura d'una llimona
ratlladura d'una taronja
10 gr de rom
5 gr de cachaça
1 gr d'aigua de taronger
1 ou per pintar

Per la crema pastissera
500 gr de llet
100 gr de sucre
4 rovells d'ou
1 beina de vainilla
40 gr de Maizena


PREPARACIÓ
Posar a un bol la farina, el sucre, la sal, l'aigua de taronger, el rom, la cachaça, l'ou, el llevat esmicolat, les ratlladures de llimona i taronja i la meitat de la llet. Pastar amb le ganxo de la màquina a velocitat mitja (o mà si no tens màquina) fins que la massa estigui lligada, tindrà un aspecte molt sec. Afegir la resta de la llet i seguir pastant fins que la massa sigui elàstica. Aleshores afegir la mantega tallada a trossos poc a poc fins que la massa es comenci a desenganxar de les parets del bol.
Col·locar la massa sobre el marbre de la cuina i cobrir amb paper film uns 15 minuts i deixar reposar. 
Un cop passat aquest temps dividir la massa en dos i amb el corró estendre-la sobre paper de forn donant-li forma de coca. Traslladar el paper de forn sobre una safata de forn, tapar amb un drap i deixar fermentar durant una hora fins que dupliqui el seu volum. 
En aquest temps preparar la crema pastissera. Blanquejar els rovells d'ou i el sucre. Afegir-hi la Maizena i barrejar bé. Bullir la llet amb la beina de vainilla oberta, quan comenci a bullir tirar la meitat de llet sobre els rovells sense parar de moure, quan estiguin ben integrats amb la llet posar tota aquesta mescla al cassó amb la resta de llet i posar a foc mig sense parar de moure fins que es faci una crema espessa. Posar sobre una plata i estendre la crema. Tapar amb paper film i posar a la nevera perquè es refredi i poder fer-la servir quan la coca estigui llesta.
Escalfar el forn a 190º.
Quan la coca hagi pujat (1hora o hora i dos quarts) pintar amb l'ou batut tota la superfície de la coca, posar la crema a una màniga pastissera i decorar. Acabar amb els pinyons i el sucre i posar dins del forn uns 10 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada