dimecres, 10 de juny de 2015

Medovik (pastís de mel rus)

Aquesta setmana vaig tardíssim però no he tingut temps de més. Se m'acumulen les coses a fer i com avui era dia de repte m'he saltat la publicació de diumenge i us porto directament aquesta.
Com cada dia 10 toca repte de Reposteras por Europa i aquest cop ha tocat Russia. I he triat aquest pastís de mel. A les fotos no es veu el tall, però està fet de moltes fines capes de massa i crema. I d'un gust molt peculiar, que no em recorda a res però que m'ha semblat realment bo.
Ja tinc ganes de veure el recull de receptes que han penjat les altres blogueres al web de la Pili de Tothomalacuina, cada mes hi trobo noves idees i receptes genials.



INGREDIENTS
100 gr de mel
150 gr de sucre
50 gr de mantega
3 ous
1 culleradeta de bicarbonat
375 gr de farina

200 ml de crema àgria (sour cream)
200 gr de sucre llustre
150 gr de nata per muntar


PREPARACIÓ
Posar a una caçola el sucre amb la mantega i la mel i desfer a foc lent fins que el sucre es disolgui completament.
Treure del foc i afegir els ous sense para de barrejar. Quan estiguin ben integrats afegir la farina i el biacrbonat i seguir barrejant fins que es formi una massa fina. 
Mentre la mssa encara estigui tèbia, separar-la en 8 porcions iguals i amb un corró estirar sobre una base enfarinada cada bola. Tallar la massa estirada amb el motllo que més ens agradi. (Jo he fet petits pastissets però també es pot fer un de gros) i fer 8 capes iguals. Posar al forn a 180º uns 7 o 8 minuts fins que estiguin daurades, quan es treuen del forn i es deixen refredar sobre una reixa. 
Les restes de massa que han quedat es posen també al forn per després triturar-les amb un robot.
Per fer la crema, agafar la nata i muntar-la, afegir el sucre llustre i la crema àgria i deixar reposar a la nevera fins que la massa s'hagi refredat.
Per muntar el pastís, col·locar una capa de massa i cubrir-la amb força crema, apretar amb una altra capa de massa i repetir el mateix procés. Un cop s'acaben les capes de massa cubrir tot el pastís amb la crema i arrebossar-lo amb la pols de massa que hem fet abans amb el robot.




4 comentaris:

  1. Quina bonissima pinta te aquest pastis!!!!! No el vaig vorer per internet sino potser l'haguera fet (per a olorar-lo... jejejeje!!).
    T'ha quedat genial!!! Bessets!! ^_^

    ResponElimina
  2. Veient l'aspecte i els ingredients, ha d'estar deliciós!! i a mi també se'm va passar aquesta recepta... així que gràcies per escollir-la! un petó!

    ResponElimina
  3. Gràcies per la teva participació Merçe i treure una estoneta per anar de viatge amb nosaltres !!!

    ResponElimina
  4. que pastel mas delicioso!!!me lo llevo y me lo guardo también que se me ha antojado! jijij
    besotes guapetona!

    ResponElimina