diumenge, 24 de maig de 2015

Pastís de café, nous i xocolata

Ahir vam celebrar l'aniversari de la meva mare. Ens vam trobar tots, fills i néts, els 19! Els nens cada cop són més grans i cada vegada que ens trobem sembla que en siguem més. La meva mare preparant el dinar, el meu pare organitzant, els nens jugant i fent xivarri... La petita taula dels nens ha passat a ser una taula tan gran com la dels grans, ja tots volen dinar sols, divertint-se explicant acudits, tots contents. 
Dinars de família on el més important és estar junts, ahir per celebrar que la iaia fa anys! La iaia que sempre ens ha cuidat a tots, als seus 4 fills, a les nostres parelles, i també als seus 9 néts.  La mama està sempre al nostre costat, tan de petits com ara de grans. Ha estat cangur de tots els seus néts, a vegades de 5 al mateix temps! Té uns braços màgics per adormir els nens. A l'armari  hi ha un arsenal de galetes per si venen, aquestes que li agraden a un, les altres per l'altre... Tots tenen gorros, bufandes, jerseis, vestits o jaquetes fets per la iaia, una campiona. Sempre pendent de tots nosaltres. Ahir vam estar tots a casa per ella, per celebrar un any més, bufant les espelmes rodejada de tots els seus néts, amb un gran somriure. Felicitats mama, la millor. 


Ara feia temps que no feia cap pastís, i en tenia ganes. M'he decidit per un que no havia fet mai. Un pastís de café amb nous i xocolata. He buscat alguna recepta i he acabat fent-ne una de nova que s'adapta més als nostres gustos. La mescla de sabors és el que més m'agradrat. Repetiré!

INGREDIENTS
170 ml d'oli de girasol
100 gr de nous
200 gr de sucre bru
3 ous
150 gr de farina
2 cullerdetes de llevat en pols
1 culleradeta de vainilla
50 ml de café
polsim de sal

Crema de café
65 gr de mantega
125 gr de sucre llustre
40 ml de café

Glassejat de xocolata
140 gr d'aigua
180 gr de sucre 
60 gr de cacao en pols
120 gr de nata líquida
4 fulles de gelatina



PREPARACIÓ
Amb l'ajuda d'un robot triturar 50 gr de nous fins fer-les farina, i posar a un bol amb la farina, la canyella en pols, el llevat i la sal, i reservar.
Fer café i barrejar els 50 ml amb la vainilla, deixar que es refredi.
Mesclar l'oli de girasol amb el sucre, afegir els ous d'un en un i qun estiguin ben integrats afegir la meitat de les farines, fins que s'integrin, afegir el café amb la vainilla i quan estigui integrat la resta de la farina. A mà incorporar la resta de les nous a trossos.
Posar al forn a 180º uns 40 minuts.

Mentre preparar la crema de café i la cobertura.
Per la crema barrejar la mantega amb el sucre llustre fins que formi una crema suau, i afegir els 40 ml de café refredat.
Per la cobertura, posar en remull les fulles de gelatina amb aigua ben freda. Escalfar la nata amb l'aigua i el sucre, quan estigui ben calent (abns de bullir) afegir el cacao en pols i remoure suaument. Quan comenci a bullir treure del foc i colar-ho, afegir la gelatina i disoldre-la sense parar de remenar.

Quan el pastís estigui fred tallar-lo per la meitat i omplir amb la crema de café, tapar amb l'altra meitat del pastís i cobrir amb el glassejat de xocolata. Deixar refredar.

1 comentari:

  1. Hola!! M'agrada molt la teva pàgina!
    Ahir vaig provar de fer el pastís de cafè, però al fer la crema de cafè em va quedar massa líquida. Tens algun truc per barrejar la mantega amb el sucre i el cafè? A la que hi afegia el cafè va deixar de ser una massa compacta.. :(
    Gràcies!

    ResponElimina