diumenge, 3 de maig de 2015

Cake de poma amb salsa de caramel

Aquests dies sembla que ha arribat l'estiu, quina calor que fa! I per tant hem aprofitat per passar-nos el dia fora de casa. Fins i tot els petits Súpers han inaugurat la temporada de piscina, amb l'excusa de mirar com està l'aigua han acabat xops. És el bany més emocionant de l'any, comencen amb un peu i acaben amb roba interior fent salts d'alegria dins de l'aigua. La veritat és que avui m'hi hagués ficat jo i tot! 
Avui porto un cake de poma ben bo, va acompanyat d'una salsa de caramel que li dóna un gust molt especial. M'imagino la mateixa massa en forma de magdalenes i em vénen ganes de fer-les ara mateix. 


INGREDIENTS
200 ml d'oli de girasol
100 gr de sucre bru
100 gr de sucre blanc
3 ous
1 iogurt grec
200 gr de farina
2 culleradetes de llevat en pols
1 culleradeta de canyella en pols
1 poma tallada a daus

Per la salsa de caramel
190 gr de mantega
85 gr de sucre
115 ml de nata


PREPARACIÓ
Mesclar a un bol els sucres amb l'oli de girasol. Afegir els ous d'un a un i quan estiguin ben integrats afegir el iogurt grec i barrejar. 
Posar en un bol la farina, el llevat i la canyella en pols i afegir a la mescla anterior a poc a poc. 
Pelar i tallar a daus la poma i incorporar a la massa.
Preparar el motllo i posar-hi la massa. Posar al forn a 180º uns 40 minuts o fins que l'escuradents surti net.
Mentre el cake està al forn fer la salsa de caramel.
Posar el sucre a foc mig i deixar que es desfaci poc a poc fins que tingui un color àmbar i cap grumoll. Treure del foc i afegir la mantega sense deixar de moure amb unes varilles, quan sigui una crema afegir la nata i seguir remenant fins que tingui una textura homogènea. Deixar refredar.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada