dilluns, 13 d’abril de 2015

Shortbread

Aquest mes el repte ens ha portat a Regne Unit i entre les moltíssimes receptes que hi ha he triat el Shortbread, una especie de gran galeta de mantega que es prepara només amb tres ingredients.
Sembla ser que el Shortbread és molt típic i fins i tot als pobles es fan concursos de magdalenes, cakes de fruites i shortbread per veure quina és la millor recepta. Jo he seguit la recepta del meu llibre màgic al peu de la lletra i segons aquest el més important és la tècnica i no afegir nous ingredients. 


A diferència de moltes receptes en aquesta la mantega ha d'estar molt freda a l'hora de fer-la servir, treure-la de la nevera just al moment en que anem a preparar la recepta. Tenir les mans ben fredes també ajuda.

INGREDIENTS
330 gr de farina
85 gr de sucre
250 gr de mantega salada en daus molt freda


PREPARACIÓ

Escalfar el forn a 150º.
Posar en un bol tots els ingredients i treballarlos amb les mans. 
Quan tot tingui un aspecte granulat posar sobre el marbre de la cuina ben fred (jo vaig posar una safata del forn amb gels a sobre del marbre per refredar-lo) i amassar durant 1 minut.
Posar al motllo
i aixefar la massa de forma que quedi una capa uniforme.
Posar al forn uns 50 minuts.
Treure del forn i mentre estigui calent tallar i tirar-li per sobre una mica de sucre. Deixar refredar dins del motllo. 






26 comentaris:

  1. El shortbread es de mis cosas favoritas del Reino Unido, me encanta, tiene un sabor espectacular

    ResponElimina
  2. Però que bons estàn els shortbreads... mmm... a mi m'encanten i t'han quedat perfectes!!! ^_^
    Bessets!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Maria, van durar poquíssim a casa!! Bona senyal!

      Elimina
  3. Me encantan!!! Los tengo en mi lista de pendientes porque seguro que están de muerte!!

    ResponElimina
  4. Una pinta estupenda y seguramente deliciosos, estos ingleses saben como alimentarse bien! :)
    Un beso!
    Raquel

    ResponElimina
  5. Tú si que sabes. Una receta sencilla y con una pinta deliciosa. Habrá que probar.
    Un besito

    http://dulcespecadosyotraslujurias.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja, Carmen, tienes razón se hacen enseguida y no son nada complicados!! Y el resultado ni te cuento...
      Un beso

      Elimina
  6. ummm les galetes de mantega m'encanten

    ResponElimina
  7. Una pinta estupenda y súper apetecibles!!!
    Besotes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias!! Se comen a cualquier hora, son un peligro!!

      Elimina
  8. Aquestes barretes de shortbread han quedat espectaculars!!!!! :)
    Bon dimarts!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, eren molt bones si!! El que es descobreix amb aquests reptes!!

      Elimina
  9. Merced que pintaza tiene!!! Una delicia seguro para no poder parar de comer!!!
    Un beso,Elisa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es verdad Elisa, es empezar con uno y no poder parar, por eso nos duraron tan poco!!
      Besos

      Elimina
  10. Famosisimos y deliciosos los shortbread. Los tuyos tienen una pinta fantástica. Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias!! Nunca los había hecho antes y repetiré, jeje

      Elimina
  11. Respostes
    1. Sí Andrea, lo tienen todo, sencillos, ricos, rápidos de preparar y de sobretodo de comer!! jaja

      Elimina
  12. Respostes
    1. Y a mi! Y estos hechos en casa aún más. Besos

      Elimina