diumenge, 1 de febrer de 2015

Sablé de crema i gerds pels 3 anys de la Súper I

Ja és diumenge! I hem acabat amb un cap de setmana ple de celebracions, de pastissos i de menjars. 
Divendres la meva petita Súper I va fer 3 anys! I es va llevar eufòrica. Estava contentíssima, ho tenia tot llest per celebrar la festa a l'escola bressol amb tots els seus amics, pastís, guirnalda, gorros, globos... Es va voler posar les faldilles de festa, blaves amb piquets brillants com un cel estrellat. Com ella, una petita estrella que brillava més que mai. 
Dissabte ho vam celebrar a casa dels iaios, va voler una festa de la Peppa Pig així que tots els nens i nenes anaven equipats amb botes d'aigua per si trobàvem bassals de camí a veure els animals. Va disfrutar moltíssim. Bufant les seves espelmes amb un somriure d'orella a orella i repartint les xuxes a tots els nens que hi havia. Vam acabar tots rendits i molt feliços de passar un dia entre amics, de petits i també de grans ja que ens vam retrobar uns quants amics que feia temps que no coincidíem.
I avui ho hem celebrat a casa amb els iaios i els avis. Més tranquil·lament però ella estava igual de feliç, ensenyant els regals que li han fet, els seus vestits i les seves sabates que fan 'clonc, clonc'.  

Fa 3 anys tota jo era 20 Kg més 'grassoneta' que ara, i estava tipa de menjar el centre de les pinyes, infusions de gerds, xocolata amb xurros, tòniques, de fer passejades interminables, feia tot el que em deien, llegia o sentia que servia per provocar el procés del part, perquè la senyoreta no volia sortir de cap manera, ja era tossuda abans de sortir. Al final em van haver de provocar el part perquè ja no podia estar-se més temps a dins. 
I aleshores va néixer ella, una nina gran, amb un mini nas, uns ulls blaus com dos trocets de cel i un somriure que em roba el cor. Des de ben petita ha estat una nena independent i forta, amb les coses molt clares i un cor enorme. És una nena dolça i carinyosa que treu el seu geni quan no està conforme amb les coses. És la nostra nena, que es preocupa pel seu germà, que "llegeix" contes a tothora i que xerra pels descosits. La petita de la casa que fa 3 anys que ens omple de vida amb les seves rialles, només 3 anys i no recordo la meva vida sense ella.


El resultat d'aquesta recepta és un pastís lleuger i fresc, que com és el primer cop que el faig patirà alguns canvis el proper dia que el faci, com la forma de la base o la quantitat de gerds que li he posat, que m'han semblat pocs. Però ha estat un pastís perfecte per tancar les celebracions de la petita.

INGREDIENTS
Per la massa sablé
200 de farina
3 rovells d'ou
70 gr d'ametlla en pols
140 gr de sucre
150 gr de mantega
10 gr de llevat en pols
2 culleradetes de pasta de vainilla
polsim de sal

Per la crema pastissera
300 ml de llet
200 ml de nata
5 rovells d'ou
80 gr de sucre
50 gr de maizena
20 gr de mantega
1 culleradeta de pasta de vainilla

Per la merenga
3 clares d'ou
100 gr desucre
40 gr d'aigua

Gerds
Sucre llustre



PREPARACIÓ
Primer farem la massa sablé.
Posar en un bol la mantega, el sucre, la vainilla i els rovells d'ou i batre amb les varilles fins que estigui tot lligat. 
Afegir l'ametlla en pols i tornar a barrejar tot. 
Preparar la farina amb el llevat i la sal i afegir a la mescla anterior. Quan estigui tot ben integrat tapar amb un paper film i posar a la nevera uns 30 minuts.
Passat aquest temps escalfar el forn 175º i omplir un aro (la part superior d'un motlle desmuntable serveix) amb la massa, unificant amb una cullera. Posar al forn uns 20 minuts. Treure passat aquest temps i deixar refredar. 

Mentre està la base al forn anem preparant la crema.
Barrejar amb les varilles els rovells d'ou amb el sucre, la maizena, la vainilla i una mica de llet.
Escalfar la resta de la llet amb la nata i quan comenci a bullir tirar sobre la mescla dels ous sense parar de batre. Tornar a posar a un cassó i espesar amb les varilles al foc. Treure del foc quan estigui espés i afegir la mantega, barrejar i tapar amb paper film i deixar refredar.

Per fer la marenga.
Muntar les clares a punt de neu.
Posar el sucre amb l'aigua al foc i quan arribi a una temperatura de 117º afegir en forma de fil a les clares sense parar el robot a una velocitat alta. Seguir batent fins que la mescla es refredi (quan toquem el bol del robot i ja no estigui calent).

Quan la crema estigui freda batre-la fins que quedi ben espesa, afegir el merenga manualment i a poc a poc fins aconseguir una crema lleugera.

MUNTATGE
Posar sobre la base de massa sablé una bona capa de crema. Cobrir amb els gerds o les fuites que hagueu escollit i amb un colador tirar-li una mica de sucre llustre.





4 comentaris:

  1. Quina pinta més llaminera!!! I si a més dius que és lleuger i fresc un punt més a favor per provar-ho!
    Salutacions!!!! Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Clara! A nosaltres ens va agradar molt. Si t'animes a fer-lo ja em diràs què t'ha semblat. Una abraçada!

      Elimina
  2. Jopes, que pinta mas impresionante y sobretodo felicidades a tu peque :)
    Petonssss

    ResponElimina