dimarts, 10 de febrer de 2015

Mekitsi Búlgars

Avui publico en dimarts, i no en diumenge com és habitual en mi, per participar en un nou repte que ja us vaig comentar. Aquesta és la meva primera aportació a Reposteras por Europa. Aquest mes toca Bulgaria i després de buscar uns quants dies per internet de fer anar boig el traductor de Google i de descartar receptes, al final m'he quedat amb aquests Mekitsi, que són com una mena dels bunyols que fem aquí, però amb una altre forma i una mica més compactes. Com no he provat mai els originals jo els hi dono el vist i plau, tot i que si en torno a fer en faré menys quantitat perquè en surten un munt. Jo he congelat una mica de massa perquè vaig llegir que la massa, al ser salada i no dolça, es pot fer servir fin i tot per fer pizza. El proper dia que sopem pizza a casa la provaré i ja us diré què tal.

La recepta original arrebossa els Mekitsi amb sucre llustre. Jo també he fet uns quants amb sucre normal, i també queden molt bé.

INGREDIENTS
25 gr de llevat fresc
1 iogurt grec a temperatura ambient
1 culleradeta de bcarbonat sódic
300ml d'aigua tèbia
1 cullerada de sal
1 polsim de sucre
3 cullerades d'oli d'oliva
2 ous a temperatura ambient
800 gr de farina de força
oli de girasol per fregir
sucre per decorar


PREPARACIÓ
Desfer el llevat amb el sucre i amb l'aigua tèbia a un bol.
A un altre bol barrejar el iogurt i el bicarbonat, quan hi hagi petites bomobolles al iogurt mesclar el contingut dels dos bols i afegir els ous i l'oli.
Afegir poc a poc la farina en el robot amb el ganxo d'amassar i quan la massa sigui una bola llisa i suau posar en un bol amb una mica d'oli, tapar amb paper film i deixar reposar fins que dupliqui el seu tamany.
Un cop passat aquest temps treure l'aire aixefant la massa amb les mans contra l'encimera i partir en diferents porcions. Deixar reposar uns 10 o 15 minuts més.
Escalfar abundant oli de girasol i anar fent la forma dels Mekitsi. Amb una mica d'oli a les mans agafar les boles anar estirant-les deixant els laterals més gruixuts que el centre, que haurà de quedar molt fi sense que arribi a trencar-se.
Fregir pels dos costats fins que estiguin daurats, posar sobre paper de cuina per treure l'excés d'oli i arrebossar amb sucre.



37 comentaris:

  1. Aissss si, es de veres, pareixen bunyolets, que booooooons!!!!! He de fer aquestos dolços perquè tenen una pinta meravellosa, no me menje la pantalla perque de segur que engorde també... jajajaja!!
    M'ha encantat la recepta, i me quede al teu blog, m'agrada molt el poquet que he visualitzat... jejeje!!
    Bessets!! ^_^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maria! M'encanta veure't per aquí i que et quedis em fa molta il·lusió! Si proves els Mekitsi segur que t'agraden.
      Petonets

      Elimina
  2. Hola Merce, una receta riquísima!
    Feliz martes!

    ResponElimina
  3. Que buenos estos mekitsi, son una mezcla entre los donuts y las rosquillas, deben de estar riquísimas!

    Un beso!
    Raquel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Raquel, son una especie de rosquillas, muy buenos!
      Besos!

      Elimina
  4. No coneixia el teu blog i gràcies a aquest repte t'he trobat ;). Els mekitsi fan molt bona pinta, ja he vist que sou vàries les que els heu escollit i no m'estranya gens! una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eva!! M'encanta que m'hagis trobat, jeje. Espero veure't per aquí!
      Petons

      Elimina
  5. Ummm! tu receta es de las que me encantan,amasar y dar forma, yo hice un postre de chocolate muy rico pero de haber descubierto los mekitsi seguro que los hubiese preparado. Un saludo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Guacimara! Pues a mi son las que más me cuestan, las recetas de amasar y dejar reposar, aunque vale la pena la espera!!
      Besos

      Elimina
  6. Mekitsi!!! Jo també els he fet i em semblaria que fins i tot hem partit de la mateixa recepta!! Jo en vaig fer la meitat perquè realment em va semblar molt tot i que... són boníssim!!! Segur que els hauriem fet desaparèixer!!! :)

    T'han quedat molt xulos i ja diràs com et surt la pizza. La veritat és que pot sortir una pizza molt interessant.
    Una abraçada i em quedo per aquí Mercè! Veus, això del repte va bé per conèixer nous blocs!! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dolors!! I tant que va bé he descobert un munt de blocs nous que m'encanten, incloent-hi el teu, ;)
      Espero tornar a trobar-te!
      Petons

      Elimina
  7. Que delicia me encantan u abrazo
    carolina de carriscupcake

    ResponElimina
  8. Has empezado a lo grande, me chifla la receta que has elegido, desde luego la pinta es increible!!!
    Ya de paso me quedo por aqui porque no te conocia, voy a cotillear un rato ;)
    A donde nos tocara este mes viajar?
    petonssssss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qua guay que te quedes!! Nos veremos a menudo, seguro, por aquí o por tu bloc!!
      Petons

      Elimina
  9. Menuda pinta Mercè...Merecen ir directos a "favoritos"...
    Creo que es la primera vez que participas en el reto, ¿verdad? Pues nada, ¡¡¡¡bienvenida y un besazo!!!!

    Eva Ruiz (Cómocomoblog)
    P.D. Ahora mismo me voy a tu facebook a darle al me gusta y así no me pierdo nada de lo que publiques :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Eva, es mi primera vez pero seguro que no es la última!!
      Nos vemos,
      Besos

      Elimina
  10. Que bons!! M'encanten!!
    Petó!!
    Sílvia (Noma Cakes)

    ResponElimina
  11. molt bona recepta merçė per la teva estrena. El mes de març ens veiem a Austria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pili! Ens veiem a Àustria sen falta!!
      Petons

      Elimina
  12. Qué buenas!!! Una pinta estupenda y seguro que no quedaron ni las migas!
    Somos compis de reto, para mi también es la primera vez jejeje, asi que me he pasao a echar un vistazo, y ha quedarme por aqui también!
    Espero tu visita!!!!
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Somos novatas de reto Andrea! Me paso por tu bloc!
      Besos y nos vemos en Austria!

      Elimina
  13. hola Merce, que pinta tan rica tienen!!!!
    bienvenida al reto, un beso
    Mariana

    ResponElimina
  14. Hola Merce, me parece un postre perfecto para cualquier momento del dia, es de los que me gusta tener en la latita que tengo siempre en el centro de la mesa con galletitas o alguna magdalena. Genial aportación al reto guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Bea! Me he enterado después de publicar la receta, que los suelen acompañar de queso feta o untar en mermelada, con esas combinaciones estaran tremendos!
      Besos

      Elimina
  15. Hola Merce, la receta tiene una pinta estupenda pero es que me cuesta mucho entenderla. Un beso!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Isabel, en la barra lateral del blog hay una aplicación que se llama "Tradueix" que te traducirá la receta al idioma que quieras, va muy bien y espero que te ayude a preparar estos Mekitsi.
      Besos

      Elimina
  16. Mmmmm!!! Eso con un vasco de leche debe triunfar!!! Bss!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, no he probado nunca un vasco de leche, pero si está tan bueno como estos mekitsi me lo pensaré ;)
      Besos!

      Elimina
  17. Hola Merce!!! Que delicia de receta!!! Muy buena idea has tenido!! Bienvenida al reto guapa!!
    Un beso, Elisa.

    ResponElimina
  18. Muy ricas!! Ummmm!! Ahora me comía unos cuantos!!! Bss.

    ResponElimina
  19. Yo también escogí mekitsi, y están muy ricas y esponjositas! Las tuyas te han salido super ricas.. ya se ven por las fotos que te ha subido muy bien la masa! Besis!

    ResponElimina
  20. Gracias Noemí! La verdad es que si están buenos los mekitsi.
    Besos

    ResponElimina