diumenge, 15 de febrer de 2015

Flam de mató amb gelatina de mel

Aquesta setmana de carnestoltes ha estat una mica moguda a casa nostra. Els virus i la febre ens han envaït i encara ens estem desfent d'ells. La petita Súper I va poder anar amb la seva disfressa a l'escola perquè encara es trobava bé, però en Súper M no, i va tenir un disgust considerable. La iaia feia molts dies que li estava fent una disfressa d'Ovi Wan Kenovi xulíssima i al final no se la va poder posar. El dissabte que es trobava una mica millor vam sortir al carrer disfressats perquè se li passés una mica l'enuig, però quan es va quedar més tranquil va ser quan li vam comentar que ja que té molt clar que la seva festa d'aniversari serà d'Star Wars, es podria posar la disfressa per la festa. I així si li va sortir un somriure d'orella a orella que feia dies que no veiem pel maleït virus que me'l tenia molt aixafat i amb unes febres altíssimes. Ara ell ja es troba bé i és el torn de la nena. Així que sofà i manteta el que queda de dia, i a millorar!!


La veritat és que aquesta recepta de flams és molt sencilla i ràpida de preprar. A mi me n'han sortit 8 racions.

INGREDIENTS
500 ml de llet
150 gr de sucre + 50 gr per al caramel
4 ous
250 gr de mató
1 culleradeta de pasta de vainilla
150 gr de mel
150 ml  d'aigua
2 gr d'agar agar



PREPARACIÓ
Posar els 50 gr de sucre en un cassó al foc fins que el caramel tingui un color daurat.
Posar a bullir la llet amb la vainilla en un cassó a foc mig.
Mentre bull la llet, blanquejar els ous amb el sucre. Afegir el mató i la llet calenta sense parar de remenar.
Posar una cullerada de caramel al fons dels motllos i omplir-los amb la mescla preparada.
Escalfar el forn a 180º i posar les flameres a una safata amb aigua calenta i deixar dins del forn al bany maria uns 30 minuts. Passat aquest temps treure del forn i deixar reposar una estona i acabar de refredar a la nevera.
Per fer la gelatina, escalfar l'aigua amb la mel i l'agar agar i quan comenci a bullir posar a una safata plana per formar un làmina fina. Posar a la nevera i deixar refredar.
Alhora de servir trossejar la gelatina creada amb una cullera i posar al costat del flam. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada