diumenge, 25 de gener de 2015

Pastís de pastanaga

Aquesta setmana m'ha passat volant, fa res tornàvem de passar el cap de setmana amb uns amics i ara ja tornem a ser a diumenge. Potser serà perquè a la feina hem estat de celebracions, per una cosa o per una altra hem fet esmorzar especial tres dies que no és poc! I el dijous vaig ser jo qui va portar aquest pastís que us ensenyo avui. Un pastís de pastanaga per llepar-se'n els dits! A mi m'agrada molt fer pastissos i pastes i tot això, però no ens ho podem menjar tot a casa, i des de que tinc el bloc hi ha més producció així que he d'anar repartint una mica, per això aquesta setmana va tocar a la feina. Entre tots es va acabar de seguida, senyal que va agradar molt. 
Aquesta setmana que ve també és una setmana especial. La meva Súper I fa anys i ja ho estem preparant tot per celebrar-ho tal i com ella vol, fa dies que està emocionadíssima. El pròxim dia us espero per aquí per explicar-vos-ho tot, el tema de la festa, el menjar, el pastís. 


La pastanaga fa que aquest pastís sigui molt humit i tendre i la crema de formatge que el cobreix no és gens embafadora tot i portar mantega. És una crema lleugera que acompanya molt bé el gust del pastís. 

INGREDIENTS
300 gr d'oli de girasol
400 gr de sucre moré
300 gr de farina
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de canyella en pols
1 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de llevat en pols
350 gr de pastanaga
4 ous
100 gr de nous

Per la crema de fotmatge per cobrir el pastís
300 gr de sucre glas
120 gr de mantega a temperatura ambient
20 gr de llet sencera
130 gr de formatge cremós (tipus Philadelphia)


PREPARACIÓ
Escalfar el forn a 180º
Pelar i ratllar les pastanagues.
Mesclar l'oli de girasol i el sucre uns minuts, després afegir els ous d'un en un.
Mesclar en un bol la farina amb la canyella en pols, el bicarbonat, la sal i el llevat i afegir a la barreja anterior. Quan estigui tot ben integrat afegir la pastanaga i més tard les nous.
Posar al motllo i dins del forn uns 40 minuts.
Un cop passat aquest temps o quan l'escuradents surti net en punxar el pastís, treure del forn i deixar refredar sobre una reixa uns 10 minuts. Passat aquest temps treure del motllo i deixar refredar del tot.

Mentre es refreda preparar la crema.
Mesclar amb el robot la mantega amb el sucre glas fins que es faci una crema. Afegir la llet fins fer la crema més lleugera. Afegir el formatge cremós fred i remenar fins a aconseguir una textura cremosa i lleugera uns dos minuts més.

Quan el pastís estigui fred obrir-lo per la meitat i posar-hi una part de la crema. Tapar-lo i cobrir del tot amb la resta de la crema.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada