diumenge, 2 de novembre de 2014

Pastís de plàtan, nous i xocolata per la Castanyada

Aquest any la Castanyada ens ha enganxat en màniga curta, ja comença novembre i encara no hem notat que ha arribat la tardor. Però aquí està, i les castanyes, els panellets i els moniatos es troben ja per tot arreu. El cap de setmana s'ha celebrat la Castanyada i també Halloween, nosaltres hem fet un mix. Hem quedat amb uns amics per sopar a casa i passar la tarda fent panellets i acabar sopant plegats. En SúperM i dos dels petits convidats van junts a classe, i a l'escola també van fer panellets, hi va anar la Castanyera i van cantar cançons, però també a classe d'anglès van fer una carbassa de Halloween i van parlar d'aquesta festa. És per això que ells ja sabien que aquesta nit hi hauria disfresses, però com això del Halloween no ho havíem celebrat mai les seves disfresses no eren gaire terrorífiques per no dir gens. Com no podia ser d'una altra manera en SúperM va anar de superheroi, i la SúperI va estar dubtant si anar de superheroia (com diu ella) o de princesa, al final va guanyar el seu costat més fifi.


Per celebrar la reunió a casa vaig preparar un pastís amb un ingredient sorpresa, el plàtan. Feia temps que el volia probar i vaig trobar que podia ser un bon moment. Vaig estar mirant algunes receptes i vaig agafar una mica d'aquesta i una mica de l'altra per fer-ne una nova. El resultat va ser molt bo. Es notava un gust intens a plàtan a cada mossegada que va agradar a tothom.


INGREDIENTS
2 iogurts grecs
300 gr de farina
280 de sucre morè
180 gr de mantega
3 ous
2 plàtans madurs
1 culleradeta de llevat en pols
1 culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de sal
1 culleradeta d'extracte de vainilla

Per l'interior i la cobertura
300 gr de nata per muntar
300 gr de xocolata de postres
50 gr de nous esmicolades
Unes quantes nous per posar per sobre



PREPARACIÓ
Escalfar el forn a 170º
Batre la mantega amb el sucre fins que es faci una crema suau i blanquinosa. Afegir els ous d'un en un. Posar en un bol la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal i afegir 1/3 de a mescla a la massa anterior. Tirar la culleradeta de vainilla a la llet, i abocar la meitat del líquid a la massa. Alternar així la farina i la llet, fins acabar amb la farina. Aixafar els plàtans amb una forquilla i incorporar manualment a la massa anterior. Passar la massa al motllo (el meu era de 23cm) i posar-lo al forn uns 50 minuts. 

Mentre està al forn preparem la cobertura posant la nata al foc fins que comenci a bullir. Aleshores la treurem i la tirarem sobre la xocolata feta trossos. Barrejarem a poc a poc fins que es desfasi la xocolata i quedi una crema espesa. Esmicolarem les nous amb les mans.

Quan el pastís estigui llest, i l'hàgim deixat refredar completament, el partirem per la meitat i posarem una capa fina de xocolata, després li posarem les nous esmicolades per sobre i tornarem a cubrir amb una altra capa de xocolata. Tapem amb l'altra meitat de pastís i el cobrim de xocolata. Per decorar-lo li podeu posar el que més us agradi, en aquest cas li he posat nous i boletes de sucre taronges.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada