diumenge, 30 de novembre de 2014

Donuts casolans

Aquesta tardor m'està passant volant, fa dos dies encara anàvem a la platja i ara ja tenim els carrers engalantats amb les llums de Nadal. Comença desembre i aquest mes el dediquem a sortir amb els petits a veure els carrers il·luminats, a passejar pels diferents mercats nadalencs, que cada cop n'hi ha més i de més macos, a fer la carta als Reis, a pensar en els menús de les festes... Per això, com aquest cap de setmana no ha parat de ploure ni un moment, no hem sortit de casa per agafar forces i hem aprofitat fer una de les receptes que feia molt de temps que tenia ganes de fer, Donuts. És una recepta llarga ja que s'ha de deixar la massa reposar unes quantes hores un parell de vegades i avui era un dia perfecte per posar-m'hi. És la primera massa que faig, aquestes receptes tan llargues on no veus el resultat de la feina fins molt més tard no són les meves preferides. Però avui me n'he sortit prou bé. Els Súpers estaven distrets jugant junts per casa i jo he tingut temps de fer totes les passes sense presses. Han sortit uns donuts tous i gustosos que no dubtaré en tornar a fer. 


He trobat vàries receptes de Donuts però al final m'he decidit per la del llibre Dougnuts de Lara Ferroni, i com no sabia com sortirien he sigut fidel a la recepta. A casa ens han agradat molt. 

INGREDIENTS
22 gr de llevat fresc
250 ml de llet sencera
400 gr de farina
30 gr de sucre
un polsim de sal
1 cullerada d'extracte de vainilla
3 rovells d'ou
60 gr de mantega a temperatura ambient
Oli de girasol (per fregir-los)
150 gr de sucre glass


PREPARACIÓ
Posar 16 gr de llevat i 180 ml de llet en un bol i disoldre.
Afegir 100 gr de farina, mesclar fins obtenir una pasta homogènia. Tapar el bol i deixar-ho reposar 30 minuts.
Passat aquest temps mesclar la resta del llevat i la llet i afegir a la mescla anterior barrejant bé. 
Incorporar la vainilla, el sucre els rovells d'ou i la sal i mesclar fins que estigui tot ben integrat.
Afegir-hi 80 gr de farina i mesclar fins que estigui incorporada. Un cop fet, anar afegirnt la mantega a poc a poc sense parar de mesclar.
Si ho esteu fent amb un robot, canviar les varetes pel ganxo de pastar i afegir 50 gr de farina, quan estigui incorporada afegir 50 gr més i tornar a pastar Anar repetint fins obtenir una massa tova però no enganxosa (pot ser que no es faci servir tota la farina).

Un cop estigui la massa llesta, enfarinar la taula de treball i pastar a mà d'uns 5 a 10 minuts quan deixarem reposar la massa tapada amb un drap de cuina 30 minuts.
Després col·locarem la massa a un bol amb una mica d'oli, la taparem amb paper film transparent i la posarem a la nevera unes 4 hores.
Quan hagi passat aquest temps treure-la de la nevera i amb un corró estirar-la sobre la taula fins que tingui 1 cm de gruix. Agafar els talladors i fer la forma de donut, n'hi ha d'especials que ja tenen la forma però si no en teniu amb dos talladors de mides diferents o dos gots en tindreu prou. Posar paper de forn sobre una safata i col·locar els donuts a sobre. Tapar amb paper film transparent i deixar reposar a un lloc templat fins que al tocar-los amb el dit tornin al seu estat inicial lentament, un parell d'hores.
Calentar oli de girasol i quan estigui a 180º fregir d'un en un els donuts 1 minut per costat. Un cop fets treure del foc i posar sobre paper de cuina per perdre l'excès d'oli. Deixar refredar abans de posar el glassejat o la xocolata.
Mesclar 150 gr de sucre glass i 4 cullerades d'aigua per fer el glassejat. Mullar els donuts i deixar que s'endureixi el sucre sobre una reixa.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada